

Alberta Health Services Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council

Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council

Date: Friday September 16, 2022 (6:00pm - 8:00pm)

Saturday September 17, 2022 (8:00am – 3:00pm)

Venue: Beechcraft Boardroom

Royal Hotel Edmonton Airport, 8450 Sparrow Drive, Leduc

Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council							
	Chantel Walker	Rhonda Robinsor	n, Vice Chair	Sue Blanchard			
	Ed Brown	Sandra Badry		Sarthak Singh			
	Emily Macphail	Sandra Sjogren		Wally Sinclair			
	Lindy Fors	Terry O'Riordan		SOU Zone Vacant			
	Nasra Omar	Tyla Savard, Chai	r	CEN Zone Vacant			
AHS Permanent Resource Persons							
	Kerry Bales, Chief Program Officer		Dr. Nick Mitc	Dr. Nick Mitchell, Senior Medical Director			
	Provincial Addiction and Mental Health	า	Provincial Ac	Provincial Addiction and Mental Health			
AHS							
R	Colleen Turner, VP CE & Communication	tions	Sara Tomlins	Sara Tomlinson, Provincial AMH			
R	Janine Sakatch, Community Engagement		Steven Clella	Steven Clelland, Provincial AMH			
	Jennifer Bishop, Provincial AMH						
Guests							
	Coreen Everington, System Enhancen Branch, Addiction and Mental Health I		Mark Snaters Edmonton Zo	se – Executive Director, AHS, AMH – one			

Addie	Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council Meeting Agenda (draft)*							
•	Friday September 16, 2022							
	Dinner (6:00pm - 6:45pm)							
	Call to Order Tyla Sa	avard	6:45-6:50 (5 min)					
	 Acknowledgement of Traditional Lands 							
	Introduction							
1.	Approval of AMH PAC Draft Agenda Tyla Sava		6:50-6:53 (3 min)					
2.	Approval of AMH PAC Draft Meeting Minutes - May 6 2022 Tyla Save	ard	6:53-6:55 (2 min)					
3.	Presentations 3.1 Recovery Oriented System of Care Coreen Everington, Kerry Ba	les	6:55 — 7:55 (60 min)					
	Saturday September 17, 2022 (8:00am – 3:00pm)							
	Breakfast (8:00am – 8:30am)							
	Presentations (Continued)							
	3.2 Provincial Addiction & Mental Health Update & Request to PAC Kerry Bales, Steve Clei		8:30 — 9:45 (75 min)					
	3.3 Edmonton Zone update Mark Snate		9:45 — 10:30 (45 min)					
	3.4 Patient Family Engagement Karen B	inns	10:30 — 11:30(60 min)					
	Lunch Break (11:30am – 12:15pm)							
	(In-Camera session 12:15pm – 3:00pm)							
4.	Updates & Reports							
	4.1 Report from the AMH PAC Chair Tyla Sava	ard	12:15 — 12:30 (15 min)					
	4.2 AMH PAC Advisory Councils Engagement		12:30 — 1:15 (45 min)					



Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council Meeting Agenda (draft)*				
Future Opportunities				
	Member Engagement	AMH PAC All		
	4.3 Provincial Addiction Practice Counselling Rhonda Robinson		1:15 — 1:30 (15 min)	
	4.4 Provincial Youth Addiction & Mental Health Advisory Council Tyla Savard		1:30 — 1:45 (15 min)	
5.	Council Business			
	5.1 AMH PAC Commitments and Priorities 2021 – 2023	AMH PAC All	1:45 - 2:30 (45 min)	
6. Council Information Sharing\Round Table		2:30-2:55 (25 min)		
7. Addiction & Mental Health Provincial Advisory Council Meeting Adjournment		2:55 — 3:00 (5 min)		
8. Next Meeting - December 2 nd & December 3 rd , 2022				

Meeting Schedule April 2022 to March 2023

DATE	TIME	LOCATION
Friday, December 02 nd , 2022 Saturday, December 03 rd , 2022	6:00 p.m. 8:30 a.m.	Calgary, location to be confirmed*
Friday, March 03 rd , 2023 Saturday, March 04 th , 2023	6:00 p.m. 8:30 a.m.	Edmonton, location to be confirmed*